Praktische gids esthetische tandheelkunde

Hoofdstuk 10 instrumentarium Een van de uitdagingen bij het maken van hoogwaardige esthetische composietrestauraties is het kiezen en gebruiken van het juiste instrumentarium. De stadia van plaatsing, vormgeving en afwerking vereisen specifiek instrumentarium voor elk specifiek stadium. Het succesvol kunnen manipuleren van composiet maakt het werk gemakkelijker. Het op de juiste manier vormen en contouren resulteert in minder afwerkingstijd en staat gelijk aan efficiëntie en esthetisch mooie restauraties.

HuFriedy Group Akro-Flex 884845

De Akro-Flex is een extreem flexibel composietinstrument en fungeert als ware het een penseelborstel. De ultradunne van titanium vervaardigde bladen bereiken gemakkelijk de interproximale ruimtes en zorgen voor een beter zicht in vergelijking met traditionele composietinstrumenten. De KIT van WeRestore.it is een vereenvoudigd instrumenten­ concept voor directe en indirecte restauraties en bestaat uit slechts 3 essentiële instrumenten: Anterior, Posterior en Spatel - allemaal uit de Black-Line- collectie van Hu-Friedy. Het woord ‘Essential’ heeft daarbij betrekking op de eenvoud van het gebruik van de instrumenten voor iedere denkbare restauratieve behandelmethode. Dat wil zeggen dat de instrumenten van deze set zich richten op de essentiële bewerkingsstappen voor het vormgeven van zeer esthetische composietrestauraties. Het revolutionaire ‘Plug&Sculpt’-concept van het Posterior-instrument dient voor het opvullen resp. voor het vormgeven van de vlakken van de restauratie. Met het Anterior-instrument - ook wel ‘solid brush’ genoemd - kan het composietmateriaal eenvoudig worden gemodelleerd en gladgestreken. Set bevat: 3 instrumenten inclusief cassette. De LM Arte serie composietinstrumenten zijn ontwikkeld in samenwerking met Style Italiano, een groep Italiaanse tandartsen gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde. Gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit staal LM-DuraGrademax en non-stick.

HuFriedy Group Essential WeRestore.it

LM Dental LM Arte Set Style Italiano

American Eagle M5 Restorative Series

De M5 Restorative Series instrumenten zijn gecreëerd in samenwerking met Dr. Anthony Mak, DDS. Deze kit bevat vijf unieke restauratieve instrumenten gecreëerd volgens de door American Eagle gepatenteerde technologie die een gladder, niet-klevend oppervlak bieden en waarmee clinici 90% van hun procedures kunnen uitvoeren.

26

Bestel online via www.henryschein.nl of telefonisch via 036 53 58 600

Powered by