Praktische gids esthetische tandheelkunde

Hoofdstuk 5 behandelmethode keramisch Dankzij de vooruitgang in tandheelkundige materialen en computertechnologie zijn de mogelijkheden met CAD/CAM vervaardigde restauraties talrijk geworden. Met behulp van CAD/CAM-systemen kunnen restauraties vervaardigd worden van verschillende keramische materialen en zijn daardoor een aantrekkelijk alternatief bij de restauratie van fronttanden.

Porseleinen facings of veneers worden al veel toegepast in de “dagelijkse tandheelkunde” en hoewel er discussie is over de mate van prepareren, blijven zij toch minder invasief dan een volledige kroon. Dat betekent echter niet dat ze in alle gevallen kunnen worden gebruikt waarin kronen geïndiceerd zijn, maar veelal wel bij afgebroken of verkleurde tanden, of wanneer de vorm of grootte van de tanden aangepast moet worden. Glaskeramiek blijft aan de top staan voor de meest levensechte restauraties. Daarnaast worden de mogelijkheden met zirkonium, die inmiddels ook meer esthetisch van aard zijn geworden steeds ruimer. Het is belangrijk naarmate de restauraties doorzichtiger worden, dat de cementkeuze hierop aangepast wordt om in kleur volledig in overeenstemming met de omliggende gebitselementen te zijn. Vanwege toenemende precisie, gebruiksgemak en tijdwinst zijn de CAD/CAM restauraties inmiddels een economisch interessante toepassing. CEREC Tessera is een volledig keramisch systeem voor het vervaardigen van anterieure en posterieure kronen, alsook van inlays, onlays en veneers. • 700 MPa biaxiale sterkte door lithiumdisilicaat en virgiliet, ingebed in een met zirkoniumoxide versterkte glasmatrix. • Uitstekende translucente, fluorescente en opalescente eigenschappen die zelfs voldoen aan de hoogste eisen voor esthetische restauraties in het direct zichtbare anterieure gebied. Het Initial LiSi Block is een volledig gekristalliseerd lithiumdisilicaat blok dat optimale fysische en esthetische eigenschappen heeft zonder te worden gebakken. De HDM (High Density Micronization) technologie garandeert een hoge slijtvastheid, nauwkeurige marges en esthetische eindresultaten. Hierdoor is het blok een ideale, tijdbesparende oplossing voor behandelingen van patiënten tijdens slechts één afspraak. Dankzij de uitzonderlijke eigenschappen kan in enkele minuten een hoge glans en een natuurlijke opaalglans worden bereikt door een­ voudigweg te polijsten. De restauratie is dan klaar om gecementeerd te worden. Initial LiSi Block is verkrijgbaar in vier esthetische tinten en twee translucenties. Voor meer

Lithiumdisilicaat, zirkonium-versterkt glaskeramiek & overige versterkt glaskeramiek Door de hoge hardheid van de materialen en de uitstekende fysische en mechanische eigenschappen zijn deze blokken geschikt voor vele toepassingen. De esthetisch en kwalitatief hoogwaardige materialen zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Additionele producten Calibra Veneer Esthetisch kunststofcement

Dentsply Sirona CEREC Tessera

GC Initial LiSi Block

Additionele producten

G-cem One

G-cem Veneer

Composiet hechtcement

Composiet hechtcement

karakterisering biedt de Initial keramieklijn volledig synergetische esthetische oplossingen.

klik of scan de QR-code voor meer informatie

18

Bestel online via www.henryschein.nl of telefonisch via 036 53 58 600

Powered by