Praktische gids esthetische tandheelkunde

Hoofdstuk 2 confident smile makeover Vanuit esthetisch oogpunt zijn er globaal 3 verschillende tandheelkundige situaties die in aanmerking komen voor een Smile Makeover: Afwijking in stand, afwijking in kleur en afwijking in vorm. Elke afwijking kan vanzelfsprekend afzonderlijk behandeld worden; maar het is wellicht beter om de behandeling in samenhang met elkaar uit te voeren. De Confident Smile Makeover methode combineert deze drie situaties om minimaal invasief de kwaliteit van de behandeling te maximaliseren.

ALIGN, BLEACH & BOND Wanneer er eerst gebitscorrectie met behulp van aligners plaatsvindt is restauratieve opbouw eenvoudiger uit te voeren. De behandeling met aligners verbetert dus niet alleen de esthetiek, maar is daarmee meteen ook een functionele oplossing. Bijvoorbeeld bij een diepe beet is het van belang om de anatomie te herstellen zodat er minder slijtage plaatsvindt aan de fronttanden en aan eventueel aangebrachte restauraties. Ook bij “crowding” of een “restricted envelope of function” biedt een stabiele occlusie meer zekerheid over behoud van het restauratieve resultaat. Kleurcorrectie d.m.v. bleken is de minst invasieve behan­ deling waarvan op elk moment in de Smile Makeover gestart kan worden. Met de nieuwe White Dental Beauty Dissolving Whitening Strips is vanwege de korte draagtijd van slechts 15 minuten het zelfs mogelijk om dit te combineren tijdens de aligner behandeling. Vanuit restauratief oogpunt is vormcorrectie met composiet de meest minimaal invasieve behandeloptie. Wanneer gebitscorrectie heeft plaatsgevonden kan met behulp van de ets-bondingtechniek met composiet in de gewenste kleur vormcorrectie plaatsvinden. Met de ruime keuze uit het aanbod van esthetisch composiet en gebruik makend van de juiste behandelmethode wordt de Confident Smile Makeover gecompleteerd tot een duurzaam esthetisch resultaat.

REVEAL

Next Generation Aligner Technology

RENEW

Zichtbaar resultaat binnen een week

REVITALISE

Voordelige behandeling

Envelope Of Function Een Envelope Of Function markeert de eindbewegingen en het bewegingsbereik van de onderkaak (openen, sluiten en de baan terug van maximaal open naar sluiten). Wanneer de kiezen ongehinderd en zonder te schuiven, op elkaar kunnen komen, is er sprake van een acceptabele functie. Bij een “restricted envelope of function” geeft de incisale rand van het bovenfront obstructie in de baan van sluiten en kunnen de kiezen niet op elkaar komen zonder deze rand te raken. Wanneer bij kauwbewegingen de tanden in het onderfront te veel contact maken met de tanden in het bovenfront en bij het bewegen van de onderkaak in contact met elkaar komen en langs elkaar schuren resulteert dat in obstructie van de vrije beweging van de onderkaak. Hierdoor komt te veel kracht op de restauraties in het front en kunnen deze, maar ook de tanden zelf afbreken.

Praktische gids Esthetische tandheelkunde 1

5

Powered by