Praktische gids esthetische tandheelkunde

Hoofdstuk 7 tissue management Tissue Management is de sleutel tot het verkrijgen van hoogwaardige directe en indirecte restauraties. Bijvoorbeeld bij de preparatie voor een volledige frontkroon of veneer is het vanuit esthetisch oogpunt van belang dat de preparatiegrens nauwkeurig bepaald wordt. Dit kan alleen worden gewaarborgd door een betrouwbare hemostase en retractie van de gingiva. Voor een goede weefsel­ behandeling is dan ook een snelle en effectieve hemostase belangrijk. Belangrijk hierbij is om de gingiva zo weinig mogelijk te beschadigen waardoor de contour en esthetiek gehandhaafd blijft.

Hemostase Voor het bereiken van een effectieve hemostase kan men gebruik maken van: • IJzersulfaat • Aluminiumchloride • Lasertechnologie met soft tissue diode laser

Retractie Voor het bereiken van een effectieve retractie kan men gebruik maken van: • Retractiekoord • Retractiepasta • Lasertechnologie met soft tissue diode laser

Ultradent Products Viscostat

Ultradent Products Ultrapak

Het hemostaticum Viscostat bevat 20% ijzersulfaat in een viskeus-waterige oplossing en is bijzonder geschikt voor het stelpen van oppervlakkige capillaire bloedingen tijdens de preparatie voorafgaand aan een afdruk. In combinatie met de Dento Infusor tip is binnen enkele seconden de bloeding onder controle te krijgen.

Ultrapak draad is gemaakt van 100% katoen, gebreid in duizenden uiterst kleine lussen die samen lange, in elkaar grijpende ketens vormen. Het unieke design oefent na het aanbrengen een lichte, naar buiten gerichte kracht uit, doordat de gebreide lussen zich willen openen. Binnen 1-3 minuten treedt optimale weefselretractie op. Voor het verkrijgen van een optimale hemostase kan het Ultrapak draad in een hemostatisch middel zoals ijzersulfaat of aluminiumchloride gedrenkt worden.

Henry Schein Hemostatische Gel De Henry Schein Hemostatische Gel is op basis van 20% ijzersulfaat en heeft een pH waarde ~ 1.0.

Ultradent Products Viscostat Clear

Viscostat Clear is een waterige-viskeuze oplossing met 25% aluminiumchloride en is geschikt om in combinatie met Ultrapak draad voor retractie van de sulcus te zorgen en tevens de bloeding te stelpen. Viscostat Clear laat geen vlekken op de zachte weefsels achter.

22

Bestel online via www.henryschein.nl of telefonisch via 036 53 58 600

Powered by